Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav, zítra Robert.

Postřehy

Charta proti dětskému kuřáctví

Co je platný školský systém, ze kterého vychází polovina narkomanů? Tabákový průmysl naprosto znehodnocuje výchovnou a odbornou práci veškerých učitelů, lidí pracujících ve školství. Stát musí mít zákonný nástroj k odebírání tabákové drogy dětem! Pomozte alespoň podpisem. 

Tak těmito slovy začíná Charta proti dětskému kuřáctví. Na vyšším gymnáziu je podle mého odhadu 1/3 pravidelných kuřáků, celospolečensky tvoří kuřáci až 50% mládeže…

<img src=\„obrazky/de­tatkokuri.gif\“ alt=\„Průměrný věk, kdy děti začínají kouřit, je 12 let (!)\“>

Hanba civilizovaného světa a selhání OSN aneb Křížáci útočí

Spojené státy americké bezdůvodně napadly Iráckou republiku.

Tento nemorální a neomluvitelný tah našel podporu u některých států současného elitního klubu křesťansko-židovského společenstva. Či spíše u jejich \„demokratických\“ vůd­ců.

Upozorňuji, že článek obsahuje opravdové obrázky z války, které mohou být shledány brutálními.

<img src=\„obrazky/val­ka_ruka.jpg\“ alt=\„Zítra to může být i Vaše ruka…\“ height=95 lenght=61>

Prohlášení Iniciativy proti válce

S blížícím se neodůvodněným Americko-Britským útokem na Irák vám předkládáme prohlášení Iniciativy proti válce…

Po vzoru Jana Palacha

Zdeněk Adamec spáchal sebevraždu. Ve čtvrtek 6.3.2003 ráno se upálil po vzoru Jana Palacha na horním konci Václavského náměstí v Praze. Na rozloučenou zanechal třístránkový dopis adresovaný celému lidstvu.

Byl to blázen, hrdina, nebo člověk, který neunesl stres dnešního hektického světa? Co tím chtěl dokázat a co tím dokázal?

Budoucnost? Ale kdeže…

Jaká je správní cesta kupředu? Kdo ví… Technologický pokrok je den ode dne větší. Vědci si už začínají hrát i s velmi nepříjemnými hračičkami.

22. únor - den proti válce pod záštitou anarchistů

Po té co minulou sobotu za minimálního zájmu českých médií proběhly po celém světě obrovské protiválečné demonstrace (Londýn 1,5 milionu lidí, Paříž 700 000…) na sobotu 22. 2. 2003 ohlásily anarchistické organizace opět \„Den proti válce\“. Nemusíte být anarchisté, každopádně všechny umírněné protiválečné akce si zasluhují podporu.<p style=\„text-align : center\“><img style=\„margin : 0px auto 0px auto\“ src=\„obrazky/a­narchprotival­ce.gif\“ alt=\„Ilustrační obrázek\“>Saturn nepodporuje ani nesympatizuje s anarchistickým hnutím, tento obrázek je čistě ilustrační

15. únor - den proti válce

Organizece International Peace Marches vyhlásila na 15. únor 2003 den proti válce.<p style=\„text-align : center\“><img src=\„obrazky/den­protivalce.gif\“ alt=\„ilustrace demonstrace\“ />Pokud nemáš v plánu podpořit demonstraci v Praze, pak se můžeš podepsat pod <a href=\„http:/­/www.mujweb.cz/www/i­rak/\“ title=\„Nikoliv naším jménem\“>petici proti válce v Iráku. Nebo aspoň napiš svůj názor do fóra.

Wi-Fi – internet v ulicích

Jste na místě. Tak tady měl stát váš (obchodní) partner, ale asi má zpoždení, tak tedy čekáte. A nebo čekáte na autobus. A nebo se prostě procházíte po městě a je vám dlouhá chvíle. A proč si své čekání neukrátit krátkým zasurfováním na internetu úplně zadarmo? Sednete si na lavičku, ve svém notebooku nebo kapesním počítači stisknete connect a jste automaticky připojeni na internet k nejbližšímu přístupovému bodu.

Tohle není sci-fi. Takhle to nyní vypadá v Praze!

Posílání SMS z internetu zdarma skončí?

Asi jste to už slyšeli. T-Mobile začíná zdražovat většinu svých služeb a dokonce chce začít zpoplatňovat zasílání SMS z internetových bran!

Jak se k tomu staví Eurotel a Oskar? Co mohou dělat bezbranní majitelé mobilů? Co všechno si k nám můžou tihle giganti dovolit a jaká je situace ve světě?

„Velký Satan“ na prahu Iráku

Článek \„Irácká válka klepe na dveře\“ a s ním spojená diskuse trhnula rekordy v čtenosti. Jak je známo, poptávka tvoří nabídku…

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.